Chap'eau event 28/09/2014
Publicatie datum 23.09.2014
agenda_item_image

Natuurwandeling De Zegge

Een van de meest waardevolle natuurreservaten in Geel en omgeving is De Zegge. Dit natuurgebied is een restant van het oorspronkelijke laagveengebied dat vroeger als het Geels Gebroekt bekendstond. Het is een kwetsbaar paradijs voor zeldzame planten, vogels, amfibieën en reptielen, en één van de weinige plaatsen in België waar je nog een unieke moerashabitat vindt.

Fietsen

Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk verkennen we het mooie landschap waardoor de Kleine Nete stroomt. Je kan kiezen tussen een tocht van 19 of 36 km.

Mountainbike
Mag het wat avontuurlijker voor jou? In de bossen van Kasterlee biedt Chap’eau je een mountainbikeparcours van 10 km (voor kinderen), 25 km of 46 km aan.
Kajak
Hoe kan je beter genieten van de propere Kleine Nete dan er op te varen? Chap’eau biedt je de mogelijkheid aan om met een kajak de Kleine Nete te verkennen over een afstand van 10 km.
BBQ en animatie
Chap'eau bouwt een heus feestdorp in de Ark van Noë. Kinderen kunnen er spelen in de speeltuin, springen op de springkastelen of een leuke zoektocht vervolledigen. Waaghalzen kunnen in grote plastic ballen op het water lopen! Bezoek ook zeker de infostandjes van onze partners. En wie honger of dorst krijgt van al dat sporten, vindt in de friet- of wokbusjes wel zijn gading. Wil je liever uitgebreid tafelen? Schrijf je dan in voor de barbecue van Qlinaria, een bekend en gevierd BBQ-team uit de streek!
Locatie: Ark van Noë
Zowel de registratie, de start van alle activiteiten als de BBQ vinden plaats in de Ark van NoëArkstraat 6, 2460 Lichtaart
(GPS: Langenberg, 2460 Lichtaart of coördinaten 51.210147, 4.938325)

Inschrijven? Dit kan nog via www.chap-eau.be !!!!